Waar ik over heb nagedacht. Nav het boek: is this really You, God?
Markus 16:15 Gaat heen in gehele wereld en verkondigd het evangelie aan de ganse schepping.
Matteüs 22:37 Heb de Here uw God lief en uw naaste als uzelf. Beide een samenvatting.
Wat heeft iemand eraan dat ik vertel dat Jezus de Zoon van de levende God is, naar de aarde is gekomen om voor onze zonden te sterven en weer is opgestaan. Zodat wij niet meer gescheiden zijn van God, zowel hier op aarde als later in de hemel. En daarna gaan we weer uit elkaar. Leuk om te weten maar wat heeft de ander eraan? Is het mijn of Gods verantwoordelijkheid of de ander er ook daadwerkelijk naar gaat leven? Wat is de ander werkelijk liefhebben daarin?
De opdracht op zich is duidelijk: ga, vertel en doop. Niets meer en niets minder. De verantwoordelijkheid ligt daarmee in de hand van de ander en in Gods hand. En als ik het niet vertel, blijft het mijn verantwoordelijkheid. En dat is best een hele grote.
Als ik dichtbij God leef, Hem liefheb en gehoorzaam, dan is wat volgt op mijn daden Zijn verantwoordelijkheid en niet meer de mijne. Als ik iemand van God vertel, heb ik Hem lief. Ik hoef niet meteen een diepgaande relatie te hebben of aan te gaan om degene te coachen in het leven met Jezus. Het is de verantwoordelijkheid van de ander en van God wat hij of zij ermee doet.
Dat maakt dat het belangrijk is om aan God te vragen wat Hij wil dat ik doe. Anders zijn de consequenties voor mijzelf met het grote risico het voor de ander te verpesten. Als ik iemand over God vertel terwijl God van mij vraagt een kerk op te richten, gaat het niet goed. Het een sluit het ander op zich niet uit maar ik mis het hoofddoel van dat moment voor mij: een kerk oprichten waar de mensen van God kunnen horen en hun levensstijl in overeenstemming kunnen brengen met Zijn wil.
Daarmee is het niet belangrijk hoeveel mensen over God gehoord hebben, maar hoeveel mensen hebben gedaan wat Hij van hen gevraagd heeft?!