26 maart 2012
We hebben een nieuw fenomeen, in ieder geval voor mij: de Kamai Busters. Een plotselinge storm met windvlagen waar ik diep ontzag voor heb. Het wordt een weerbom genoemd, een leuk nieuw woord voor Erwin Krol. We hebben het overleefd, althans de meesten van ons. Één triest gebeuren: het doel was helaas na de storm overleden. Net voor de grote voetbalwedstrijd: de revanche tussen de jongeren DTS en onze school lag deze plat. Ik vond het wel slim en mijn idee was dat iemand had nagedacht en voordat het doel weg zou vliegen op de kracht van de storm, hem plat had gelegd. Dat was te makkelijk. Vlak voor de wedstrijd werd deze opnieuw leven ingeblazen en stond een paar dagen redelijk rechtop. De Kamai Busters hadden een sterke kracht en het leek elke keer alsof we de lucht in zouden vliegen. En een regen waar Nederland jaloers op zou zijn. Veel, hard en veel. De volgende dag was het prachtig weer en mensen waren verbaasd dat het niet meer regende. Ik zou bedenken dat de regen voor het komende jaar op is: niet dus. De hemelse voorraadkamers zijn overvol voor NZ, vele zegeningen van boven opnieuw en opnieuw.
De afgelopen week hebben we les gehad over de basis counseling skills en ik heb vele nieuwe dingen gehoord. Simpele en makkelijke handigheidjes die mooie eyeopeners kunnen zijn. Een boek met tekeningen over situaties, gevoelens en mogelijkheden, helpt om te herkennen waar je bent in een proces of wat er kan gebeuren.
Zaterdag hebben we de christelijke boekhandel geplunderd en na een lunch bij de Turk hebben we heerlijk gewandeld op het strand. Tot mijn verbazing waren er vele dubbele grote schelpen te vinden en ik heb ze meegenomen. We gaan er een parel in doen voor de kinderen, een tastbaar iets om naar toe te gaan als een symbool dat God van hen houdt en dat ze een parel in Zijn hand zijn. Ik heb precies genoeg voor elk kind :-)
Mijn paper is goedgekeurd en ik ben benieuwd hoe mijn beoordeling zal zijn. Gelukkig is er nog nooit iemand gezakt en gaat we dat ook nu niet doen ;-) Volgende week hebben we onze laatste test en presentatie van onze paper. Dat zijn de laatste grote dingen te doen. Wat we precies gaan doen met outreach is nog niet duidelijk. Een aantal van ons gaat terug naar huis en de meesten wachten nog op mensen om mee te praten en afspraken mee te maken. Wordt vervolgd dus!
Misschien moet je Erwin krol even mailen over die Kamai Busters?Een hele ervaring omdat ook een keer mee te maken.
Fijn dat je paper is goedgekeurd.
Wat een mooi idee om de kinderen zo'n schelp te geven. We zijn allemaal parels van God.
Veel plezier maar weer!
lieve Groet, greetje