Anne-Wilke.reismee.nl

Zomer, zomers, zomerend of zinderend?

's Morgens is het fris tot koud, 's middags is het heet en 's nachts is het warm. Het is hier nu echt zomer. Vorige week heb ik mijn wekker in de zon gezet, deze heeft namelijk ook een thermometer. Vraag niet waarom, het was simpelweg de goedkoopste bij de Hema. Het was rond 18.30, na het avondeten en de ergste warmte was voorbij. Totdat ik zag hoe warm het was: 42 graden in de zon en in de wind... Tja, toen bedacht ik mij dat het hier toch wel echt warm en zomer was!

Deze week hebben we les gehad over communicatie en samenwerken als een team binnen het huwelijk. Een hele uitdaging voor mij: de vragen om samen te bespreken waren gericht op man en vrouw. Meestal krijg ik het wel voor elkaar om het in een breder perspectief te zien, deze week was het een uitdaging. Het meeste was al wel bekend zoals actief luisteren, de ander uit laten praten en navragen wat er precies bedoelt wordt. Vooral niet meteen er boven op zitten, voorkomt een hoop gedoe. Maar ja, wat is er nu moeilijker dan niet meteen te reageren? Geen idee :-)

Mijn kaartspelen zijn aardig aan het slijten: we hebben menig potje hand en foot gespeeld. Mijn favoriet, het lijkt op canasta wat we vroeger veel hebben gespeeld.

Woensdags hebben we vele bergen koekjes gebakken: in het weekend was er een forum gaande van mensen die betrokken zijn bij Family Ministries in Nieuw Zeeland. Erg leuk om te doen, koekjes bakken dan en nog leuker om te proven wat er uitgekomen is. Ik han nl nog nooit gehoord van Flapjacks, good old evergreens of havermout in je koekjes stoppen. Havermoutpap is namelijk vies, erg vies. De koekjes, in ieder geval degene die gebroken waren, erg lekker.

Het mezenpaar heeft een nieuw nestje en er zijn ook al kleintjes. Of de eieren komen snel uit, of het was een flatgebouw. Ik denk dat er hoogstens twee weken tussen heeft gezeten, tussen uitvliegen en nieuwe geluiden. Vorige week hoorde ik de meesjes heel in de verte, nu zijn ze in mijn huisje al te horen. Vader mees is ernstig zenuwachtig, vooral als ik buiten in de wind en schaduw mijn boek wil lezen. Alsof ik nu nog niet door heb dat ze daar wonen, duh!

Aanstaande zondag gaan we naar de Hobiton, waar de film van de Lord of the Rings opgenomen zijn. 1 x per jaar is deze open voor 10 dollar, wat normaal gesproken 66 dollar per persoon is. Boffen! Ik denk dat ik de films toch maar eens moet gaan zien...

Greetje

Ik ben toch wel jaloers op die zomer bij jullie, alhoewel 42 graden misschien iets te veel van et goede is.Ik zie je daar helemaal zitten. Je proberen in te houden om niet gelijk te reageren en iets te zeggen.
Mijn dochter is helemaal jaloers op je. Die wil heel graag nog naar de Hobiton want ze is verslaafd aan de lord of the Rings en heeft de films al heel vaak gezien. Veel plezier verder.

Groetjes, Greetje