Week 10 & 11
Time flies, helaas. De weken van intensief les volgen zit er op. De komende week zijn er nog enkele afsluitende lessen en daarnaast gaan we de gehele basis poetsen. Alle spinnenwebben en geheugenspinsels, stofnesten in brein en huis, verzamelingen van de afgelopen weken en jaren gaan eraan. Dat hebben we de afgelopen weken gedaan in onze levens en nu gaan we het letterlijk doen in onze huisjes, klaslokaal, keuken en ruimte van samenkomst. Voor degene die de komende week teveel vrije tijd heeft, je bent van harte welkom.
De afgelopen weken hebben we lessen gevolgd over de 3 big ones, die ons allemaal in meer of mindere mate bezig houden. Materialisme of de consumptie maatschappij, geld, kinderen en / of relaties. Alles is prima, zij het met mate en onder onze regime. Wij kunnen zo druk zijn met geld verdienen, dat we vergeten te genieten van die nieuwe cd speler of een mooie zonsondergang. We rennen al weer verder naar het volgende, volgende en volgende. Het was goed voor mij om mij daar weer bewust van te worden en hoe bijvoorbeeld geld onder mijn regime kan staan. Bedenk wat je nodig hebt en alles wat je meer krijgt, geef het weg aan anderen in Gods Koninkrijk. Klinkt simpel en het is het ook. We hebben een voorbeeld gekregen van een Bijbelschool in de Filippijnen. Voor 2500 dollar kon er een stukje grond gekocht worden, naast een veld van de overheid die een irrigatie systeem aan had gelegd. De mensen van de Bijbelschool zijn het gaan ontginnen en het stukje grond produceert nu genoeg rijst om 40 studenten gedurende het hele jaar van eten te voorzien. Wat ze overhadden, werd verkocht zodat de Bijbelschool het stukje land over kon kopen. Nadat de vorige eigenaar de opbrengsten zag van het land, vroeg hij er het 3 of 4 voudige voor met terug werkende kracht J Ze gaan kijken of er eenden gekocht en gehouden kunnen worden op het land, zodat ze minder bestrijdingsmiddelen hoeven te houden, eendeneieren kunnen eten en uiteindelijk het eendje zelf. Door simpele investeringen worden er mensen gevoed, zowel in geestelijke zin als lichamelijk.
Ook ben ik getuige geweest van mijn eerste wonder. Één van de medewerkers had haar duim gebroken in de keuken. Het dichtstbijzijnde ziekenhuis wat in de avond een röntgen heeft, is ¾ uur rijden. We hebben gebeden voor genezing van haar duim en de pijn was verdwenen. De volgende dag na opnieuw bidden, kwam de mobiliteit terug. De derde dag was de pijn weg en de mobiliteit volledig hersteld. God is supergoed voor ons! Voor mij was het een gaaf wonder, aangezien in door mijn medische achtergrond behoorlijk kritisch en terughoudend ben. God heeft dokters de kennis en inzicht gegeven om een handje te helpen. Maar om God aan het werk te zien en het voorrecht te hebben er met mijn neus bovenop te staan, is super. En aan de andere kant denk ik: tuurlijk, mijn Hemelse Vader kan alles!
Zaterdag, 16 oktober vlieg ik naar Wellington en daar zijn we 3 weken. Er is een internetverbinding beschikbaar in de bibliotheek, dus een antwoord opeen mailtje zal misschien wat langer gaan duren. Alhoewel ik hier door de onderbrekingen in de verbinding en de drukte voor de school ook niet altijd even snel ben!
Hoi Anne-Wilke,
Fijn dat het nog steeds goed met je gaat. Ik heb een heleboel afleveringen gemist, omdat de letters op internet te klein waren om te lezen. Gelukkig heeft Piet een manier gevonden om de letters te vergroten et voila. Kom je na die drie weken in Wellington weer naar Nederland?
Het is heel goed om over je leven en streven na te denken. Daar heb je je hele leven wat aan.
Groetjes, Willemijn.
Hoi Annewilke,
Het is weer heerlijk om even wat van je te horen. Je bent maar druk met van alles.
Ik geloof ook dat er nog steeds wonderen gebeuren alleen zien we het vaak niet. Verder moeten we inderdaad veel meer genieten en dingen met elkaar delen.
Lieve Annewilke, ik wens je een fijne en leerzame tijd in Wellington. Liefs, Greetje